torsdag 30. august 2007

Hvite vinduskarmer......

Nå har jeg endelig fått malt vinduskarmene i stua:-)...Etter 3. strøket var jeg litt lei....men resulatet ble veldig bra, synes jeg. Her er jeg midt i 2.strøk....
Har sydd litt til søsteren min og laget en liten lyspakke....La inn lavendel i hjertet. Hun ble kjempe-glad:-)
Fant "storebroren" til telysglassene jeg har....hurra...det er så fint lys i dem:-)
Til Slutt:
Kveld med tente lys i HVITE vinduskarmer:-)
Ha en koselig høstkveld, jenter:-)

tirsdag 28. august 2007

Ferdiiiiiig....

Ja, nå har toalettet i gangen gått fra å være grønt, gult og mønstrete til å bli hvitt. Speilet kom i dag og er på plass. Ser at jeg vil ha en liten list til telys eller en liten hylle under. På hylla oppe på veggen har jeg litt pynt, doruller og sånt. Under henger to bilder jeg tok på hytta i sommer.Føttene til ungene og stranden ved hytta.Godt å se noe som minner om varmere tider fremover:-) Jeg sydde meg en liten pose i går kveld.Den henger sammen med hånkledet.Et gammelt skjørt, litt blonde og trykk fra et av postkortene fra Villa Charme ble ganske flott.(Jeg var på kopisenteret og fikk trykket postkortene jeg bestillte på hvitt bomullstoff.Tenker å sy litt forskjellig med det nydelige motivet på) Til slutt: SE hva jeg fant på Fretex i dag!!!!Er det ikke et helt herlig bilde? I ny ramme ble det en juvel inne på toalettet:-) Legg merke til detaljene på bordet i bildet.Det blanke sølvet, osteklokken, tekoppene...ja, alt sammen.20 kroner betalte jeg ....!!!!Utrolig:-)

søndag 26. august 2007

Oppussing og søm....

NÅ skal toalettet i 1. etg til pers. Tapetborden plukkes av ...skurer bort limet med neglbørste. Jeg har malt to strøk, men det ser jammen ut som om jeg må ha minst ett til for å bli kvitt grønnfarven. Speilet er bestillt og skal komme hvert øyeblikk (det med skrift i lengst til høyre i bildet)
Det ble tid til to hjerter med et av årets julestoffer fra Tilda også:-)
Herlig med helg.
Ute er det passe høst-kaldt i lufta.
Lillegull er ute sammen med venninnene og jeg hører kirkeklokkene ringe.
Akkurat det minner meg veldig om barndommen.
Hver søndag hørte vi Nidarosdomens klokker.Jeg smiler ennå når jeg hører lyden...

fredag 24. august 2007

Mere prismer og høstkvelder.....

Denne lille lampen er en nytelse.Solen skinner gjennom prismene og sender små regnbuer rundt stueveggene.
Satte på nye prismer etter at vi hadde kjøpt den og ble veldig fornøyd med resultatet.
I går ble kvelden brukt til lesning (Tilda) og blogging for de voksne hjemme hos oss:-)
Høsten er definitivt her....-

torsdag 23. august 2007

Prismer og inspirasjon...

Jeg har helt dilla på prismer.Her er de jeg har samlet hittil i år. De skal få hvite bånd på seg....og så kan dere kanskje gjette hvor de skal henge om noen mnd:-) Kjøpte noen meter jule-toile fra Tilda på Panduro i dag.Det skal bli mye fint av det, så nå er det bare å begynne å sy:-)

onsdag 22. august 2007

Min favoritt.....

Skal jeg velge min absolutte favoritt i huset blir det denne Lene Bjerre- kronen...
Hva er din favoritt i ditt hus?
Håper dere vil vise frem.....

tirsdag 21. august 2007

Middagsforslag.....?

Dette var det eneste som fristet på butikken.......Nå har jeg altså ikke peiling på hva jeg skal lage resten av uka...Hva skal dere ha? Forslag mottas med takk:-)

Glassklokken min....

Denne har stått på ønskelisten min....i dag kjøpte jeg den bare...At glass kan bli SÅ pent... Med roser fra haven i en sølvkopp inni ble den kjempe-lekker:-)

mandag 20. august 2007

Lykter, bånd og kaffekopper fra Fretex....

I dag ble det kjøp av disse to nydelige små lyktene fra Cornelias hus....De er bare helt nydelige. De fikk plass på hylla på kjøkkenet. På samme hylle står koppene fra Fretex...Engelsk porselen i herlig blått.Det lønner seg å stikke innom Fretex ofte.Da kan en finne sånne små skatter. Måtte selvfølgelig innom Sommer også og kjøpe mere bånd.En vet jo aldri når en kan få en idè eller må pakke inn en liten overaskelse og trenger bånd strax....jeg har forskjellige bånd i en krukke på kjøkkenet.

søndag 19. august 2007

Ikea-turen i går.....

Skulle egentlig bare ha lyspærer...men endte selvfølgelig opp med monogramputene:-) og ramme til et motiv jeg fant på Fretex....det er et stilleben som var trykket på papp.Det hadde en gyselig mintgrønn kant rundt motivet og ramme i samme mintgrønn/turkisgrønne farve. Jeg klippet av kanten og kjøpte ramme på Ikea og "vips" et bilde som jeg tror jeg kommer til å bli veldig glad i.... Ha en fin søndag alle sammen..

lørdag 18. august 2007

Kantarellsmørdrød....

Har skrevet at jeg er lei av middager....i kveld laget jeg meg kantarellsmørbrød isteden. Det finnes gule herligheter i de fleste matbutikkene nå:-) Altså: -Masse kantareller -Masse salt (jeg sverger til Maldoon -salt) -Rikelig med smør/ margarin til stekingen. -En "rættelig" (stor) brødblings grovt brød med smør på. Cluet er å steke kantarellene lenge nok.De må ligge så lenge at de går over fra å være myke i konsistensen til å bli herlig sprø.Ikke spar på saltet...smak til etterhvert. Smaken er uovertruffen.... Bon Apetit :-) Helene

Et skraphaugfunn til......

Noen av dere har kanskje sett zinkbaljen jeg la ut for en stund siden.På den samme skraphaugen fant jeg et emaljefat:-)
Nå står det i en krok ved spisestua med alle kubbelysene i...
Jeg må nevne at de svarte båndene er fra en topp som nettopp gikk i søpla og metallmerket kjenner vel alle Friis and Company-fans igjen....de datt av veska og kom aldri på igjen:-D

fredag 17. august 2007

Pakke i posten....

Fra Annas rom....
To nydelige postkort, duftkonvolutter og eggkurven jeg så gjerne ville ha:-)
Trenger vel ikke å si at jeg sprang på postkontoret straks jeg fikk hentelappen...

Roser og Grey Pearl....

Jeg fikk roser av mannen min i går:-)Måtte bare vise dem frem.. Ettersom jeg ikke kan fordra noen av vasene jeg har ble de plassert i kaffekannen til Grey Pearl servicet vårt....Jeg viser frem litt av det her fordi det er det peneste jeg har.Vi var så heldige å få hele middags-og kaffeservicet da vi giftet oss...med terriner, serveringsfat av alle slag og det som hører til.Det er stoltheten i vitrineskapene:-)

torsdag 16. august 2007

I dag for fire år siden.........

Den 16 august for fire år siden fikk jeg mannen jeg drømte om, han jeg hadde ventet så lenge på.Gratulerer med bryllupsdagen, elskling......