tirsdag 4. september 2007

kake til begjær....

Trude ønsket seg oppskriften på kaken jeg baket i helgen:-) Her er den:
150 g sukker
4 eggeplommer
1 egg
70 g mel
-
4 eggehviter
200 g sukker
-
litt kanel
-
1 liten kurv/pose frossen bringebær
sukker
1/2 kopp champagne (jeg brukte mer) 1 boks kremfløte
-
litt kakao
-
1.Lag kakebunnen ved å piske sukker, egg og eggeplommer luftig.Vend så inn 70 g. me Del eggmassen i to og fordel hver halvpart i en springform 22 cm du har smurt og drysset med mel.Du kan godt lage bunnene dagen i forveien.
2. Lag mmarengs ved å piske eggehviter og sukker helt stivt.Fordel marengsmassen på toppen av eggemassen i hver springform
3. stek kakene i 25 minutter på 150 grader.Slå av varmen og la bunnene stå igjen i et nytt kvarter.
4. Ta kakene forsiktig ut av formene og avkjøl.Dryss kakene med litt kanel.
5.Sukre frossen bringebær.Hell champagne over og la stå til bærene er tint.
6.Fordel bringebærene over marensen på den ene bunnen.
7.Lettpisk fløten og legg denne oppå bærene på bunnen.
8.Snu den andre kakebunnen på toppen.Det blir penest on marengsen snur ned.
9. dynk kaken med champagnen fra bærene.Sikt på kakao på toppen (vær obs på av det er fuktig på toppen...det er lurt å drysse litt ekstra rett før servering)
Pynt med bær.Sikt gjerne litt forsiktig med melis på bærene.
Jeg bruker en tesil, som gir mere presisjon ettersom den er liten.
Sukkerkunst kan lages ved å smelte sukker i stekepanna.Når det har blitt til brun knekk i panna lager du kruseduller på et bakepapir.Når det er kaldt er det helt hardt og ser veldig pent ut på kaker:-)
Voila` en kake som er lett å bake og som ser veldig pen ut:-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Kaken din var virkelig en kreasjon!! Mange tusen takk for tipset!